Första veckan på slottet
Ja, nu har vi varit sambos i stora lägenheten en hel vecka. Det går riktigt bra. Jag har inte kastat ut Emma än, hehe. 
Vi har varit så duktiga med att hålla ordning och fixa med mat, trots att jag tentapluggade hela förra veckan och Emma hade långa dagar i skolan. 

Nu är vi båda mer igång på riktigt. Jag läser Farmakoterapi, det innebär att vi ska kunna ställa/finna en diagnos hos en patient som vi sedan ska kunna behandla på bästa sätt. Riktigt roligt men väldigt svårt att ha koll på allting. Det är så mycket olika värden som finns och symtom för alla sjukdomar. Det var ändå lite lättare i förra kursen, egenvården, där var principen samma med att finna en "sjukdom/problem" som skulle behandlas. Dock inte några provtagningsvärden att ta hänsyn till. 

I lördags skrev jag en omtenta i epidemiologi, den var skitsvår om man jämför med övningstentan och ordinarietentan. Men jag har inte gett upp hoppet på ett G där än. 
Egenvårdskursen är helt avklarad och poängen kan läggas på högen. 
Jag gör verkligen allt för att komma upp i de 120hp som jag behöver för att få fortsätta i mitten av terminen. Simon hjälpte mig att göra en plan med vilka tentor jag skulle skriva om och satsa på inför den "spärren" men den gick lite i krasch när jag insåg att den ena tentan låg efter spärren. Attans! Fick något med panik och ångest då och ville bara ge upp denna terminen direkt. Men vi hittade en ny lösning och med massor pepp av nära och kära så lägger jag i sista växeln. 

Nästa fredag åker jag hem, då ska svärmor firas. Är så skönt att ha ett datum att se fram emot och längta till. Dock kommer det bli jobbigare att åka upp hit igen efter det. Då har Emma flyttat till sin egen lägenhet, så det kommer kännas väldigt tomt.

Det har kommit en del snö här och varit väldigt kallt. Värmen i lägenheten har legat runt 16-18 grader, vi hackar tänder och sitter med dubbla lager kläder och filtar. Igår tog vi tag i saken och gjorde en felanmälan, de kom redan idag och kollade upp det. Men som jag gissade gjorde de inte så mycket åt saken... lyfte på gardinen och påstod att den hindrade termostaten att fungera optimalt... 
Fördelen är att det är så vackert ute, man går runt och njuter ögonen av sig. Vi hade tänkt få med min kamera ut i helgen, med det blev aldrig av då vi hade fullt upp med annat.
Bjuder på några mobilbilder sålänge iallafall. 

Ha det fint, puss

(null)

(null)

(null)

(null)


Ett år kvar till mål!
Kan ni förstå att 2018 är här och mitt sista år i Uppsala. Helt sjuk känsla i kroppen. Att det redan har gått två hela år sen jag flyttade upp hit.
 
Har ni haft en fin jul och ett bra nyår? Kanske julledigt eller varit iväg och rest?
 
Jag åkte hem till småland redan den 16 december. Simon kom upp och överaskade mig en dag tidigare än vi planerat, så han sov en natt här sen åkte vi hem.
Såklart har jag hunnit med att rida en hel del. Även träffat en del vänner, pluggat, firat jul och nyår, jobbat och varit iväg på min livsförsta möhippa för min barndomsvän.
 
I söndags satte jag mig i bilen, helt själv, och styrde uppåt landet. Totalt tog det ganska exakt fem timmar och fem minuter. Kan säga att min rumpa sov när jag kom fram. Stannade två gånger, en i Mjölby och fyllde på spolarvätska och sedan i Norrköping där jag träffade Emma och åt lite och tog med en del av hennes packning upp. 
Igår hade jag min munta i egenvårdskursen, det känns som det gick bra, men som vanligt vill jag inte dra några förhastade slutsatser och få falska förhoppningar.
Givetvis har vi obligatosikt på torsdag, så jag måste stanna ett par dagar här uppe. Varför jag åker hem igen är för att vi ska på bröllop på lördag. Så blir det att ta tåget upp på söndag igen.
 
Nalle och Emma följer med mig upp och vi blir sambos för ett tag. Emma kommer bo hos mig i ca. 3 veckor innan hon får sin egen lägenhet. Jag känner mig faktiskt ganska taggad på det. Det kommer bli trångt men ändå mysigt och skönt med sällskap!
 
Har ni några nyårslöften?
Jag har aldrig haft något jätteseriöst och det har aldrig varit någon grej i våran familj. För några årsen lovade jag mig att börja med balsammetoden och det höll jag ända tills nu, haha. Det jag funderat på är om jag ska sätta ett veckolöfte här, på bloggen. Att lägga upp minst ett inlägg i veckan, det borde jag kunna fixa ju!
 
Ha det fin och god fortsättning!
Puss